Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 2 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Şenol: Tarım OSB’nin yeri tamamen yanlıştır

Kandıra Kocakaymas Bölgesine kurulması düşünülen Tarım OSB hakkında Kandıra Esnaf Odası Başkanı Şaban Şenol’u ziyaret ederek Tarım OSB hakkındaki görüş ve fikirlerini aldık.

Kandıra Kocakaymas Bölgesine kurulması düşünülen Tarım OSB hakkında Kandıra Esnaf
Rastgele Banner

Kandıra Esnaf Odası Başkanı Şaban Şenol: “Kandıra’ya kurulmak istenen Tarım OSB’nin yer olarak baştan sona her şeyi yanlıştır. Bir sürü kullanılmayan araziler İlçemizde mevcut bulunurken bu alana yapılmak istenmesi ve plan tamamen yanlış.

Ahmatlı Çalı Mevkii ve Balcı’dan Alaybey Köyüne kadar birçok kullanılmayan taşlık araziler olmasına rağmen ayrıca bu bölgeler kurulması Kandıra’ya daha çok katkı sağlar. Verimli arazilerin üzerlerine kurulan OSB’ler sayesinde üreten değil de tüketen bir toplum haline geliyoruz.

Tarıma elverişli topraklara Tarım OSB kurulmak istenmesi bence çok yanlış bir plandır. O alanda bulunan köylümüzün varı yoğu bir arazisi elinden alınamaz. Önceden istişare edilmeyen her işin sonunda muhakkak bir sorun çıkar.

Yetkililerde zamanın da bu bölgeye Tarım OSB kurmak konusunda zamanında köylülerle istişare edilmediği içinde bugün bu sorunlar yaşanmaktadır. Bizimde bu yer konusunda yapılan yanlış plana doğrudur deme şansımız yoktur.

Devletin Tarım alanlarına OSB kurmak yerine köylüyü teşvik ederek Tarımı desteklemesi gerekmektedir. Yoksa İlçemizde Tarım biter. Eğer o bölge kesinse artık geri dönüşü yoksa o insanların arazilerini değerinde alıp iş imkanı sunsunlar. Kimsenin vatandaşı mağdur etmeye hakkı yoktur” dedi.

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

SEDAŞ, Kandıra sahil bölgesindeki yoğunluk nedeniyle Kurban Bayramı sonrası birçok
Sıradaki Haber Kandıra Sahillerinde Elektrik Hatlarına Bayram Sonrası Bakım
error: İçerik Korunmaktadır!