Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Kandıra MYO öğrencileri çocuklara sokak oyunları öğretti

Kandıra Meslek Yüksekokulu öğrencileri “Sincap Fındık ile oyun oynamaya hazır mısınız?” etkinliği ile Zafer İlkokulu öğrencilerine sokak oyunlarını öğretti.

Kandıra Meslek Yüksekokulu öğrencileri “Sincap Fındık ile oyun oynamaya hazır
Rastgele Banner Alanları

Kocaeli Üniversitesi Kandıra Meslek Yüksekokulu Halkla İlişkiler ve Tanıtım programı öğrencilerinin projesi olan “Sincap Fındık ile oyun oynamaya hazır mısınız?”  etkinliği Kandıra Zafer İlkokulu’nda gerçekleşti. Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının yeniden yaşatılması, gelecek kuşaklara taşınması, geleneksel oyunlarımızı yaşatmak ve hayat boyu öğrenme amacıyla yola çıkan Kandıra MYO öğrencilerinin etkinliği ilkokul öğrencileri tarafından büyük ilgi gördü.
ÇOCUKLAR TÜM HÜNERLERİNİ SERGİLEDİ
Coşkuyla başlayan etkinlikte mendil kapmaca, yağ satarım bal satarım, sessiz sinema, kelime avı, yetenek avcısı, körebe, kutu kutu pense, nesne tahmini ve sandalye kapmaca oyunları oynandı. Renkli görüntülere sahne olan programda çocuklar tüm hünerlerini sergileyerek kıyasıya mücadele etti. Yetenek avcısı oyununda çocuklar çeşitli dallarda yeteneklerini sergiledi.  İşaret dilinde ise İstiklal Marşımızı söyleyen Zafer ilkokulu 4.sınıf öğrencileri birinci geldi.

“ÇOCUKLAR SAATLERCE BİLGİSAYAR BAŞINDA”
Kandıra MYO Halkla İlişkiler ve Tanıtım öğrencileri Yusuf Ceylan, Hülya Çelen, Beyza Köroğlu, Rümeysa Aydoğdu ve Beyza Kara, “Teknoloji, oyun şekillerimizi de değiştirdi. Eskiden sokaklarda koşup zıplayan çocukların yerine artık evlerinde saatlerce bilgisayar başında ya da ellerinde tabletlerle oturup beden gücü harcamadan oyun oynayan çocuklar görüyoruz. Teknolojiye olan bağlılık bizleri hapsetmiş durumda. İnternetteki oyunlar sokaktaki oyunların unutulmasına sebep olmuş ve sokaktaki çocuk sayısı geçmiş zamanlara göre azalma göstermiştir. Bizim burada bulunma amacımız öğrencilere geçmişteki unutulan oyunları öğreterek ve oynayarak hatırlatmaktır” açıklamalarında bulundular. 

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kandıra Safalı Mahallesi sakinlerinden Bilgin Öner hayatını kaybetti. Merhume, ikindi
Sıradaki Haber Kandıra Safalı Mahallesi’nden Bilgin Öner Vefat Etti
error: İçerik Korunmaktadır!