Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir
sol 1 reklam sol 3 reklam
sag 1 reklam sag 2 reklam sag 3 reklam

Kandıra Jandarma ağır yük taşıtlarını denetledi

Kandıra İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri tarafından Kandıra-İzmit yolu, Kandıra-Kaynarca yolu ve Kandıra-Şile yolunda ağır yük taşıtlarının denetimi yapıldı.

Kandıra İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri tarafından Kandıra-İzmit yolu, Kandıra-Kaynarca
Rastgele Banner Alanları

Ülkemizde yük taşımacılığının yaklaşık %90’ının karayolu ile yapılması ve tüm tescilli araçların %3,7’sinin kamyon, çekici ve tanker cinsi araçlardan oluşması nedeniyle karayollarında meydana gelen kazalarda da bu tür araçların ölümlü kazalara karışma oranının %27,8 olduğu tespit edildi. Kazaya karışan ağır yük taşıtlarının çoğunun arka işaretlemelerinin yetersiz olduğu ve arka koruma çerçevesinin olmaması nedeniyle arkadan çarpmalarda çarpan araçların öndeki araçların altına girmesi meydana geldiği değerlendirildi.
1200 AĞIR ARAÇ DENETİMDEN GEÇTİ
Bu sebeplerden dolayı kaza şiddetinin ve sonuçlarının ağırlaştığı, ağır araçların uygunsuz şerit kullanımı, ağır araçların azami yük ve istiap haddini aşması ve gabari dışı yük yüklemesi nedeniyle meydana geldiği değerlendirildiğinden bu tür olumsuzlukların ortadan kaldırılması ve trafik güvenliğinin sağlanması maksadıyla Kandıra İlçe Jandarma Komutanlığı trafik ekipleri tarafından ağır taşıtların denetimi yapıldı. Kandıra-İzmit yolu, Kandıra-Kaynarca yolu ve Kandıra-Şile yolunda yapılan ve 3 gün süren kontrollerde 1200 civarı ağır araç denetimden geçti. Bu kontroller sonucunda uygunsuz olduğu tespit edilen 50’ye yakın ağır taşıtlara reflektörsüzlük, muayene yaptırmamak ve arka korumalığı olmadığı tespit edilen kamyonlara ve çekicilere cezai işlem uygulandı.

Kandıra'nın Sesi - Reklam Alanları
Sadece Mobilde Görünen GIF'ler

YORUMLAR

2 adet yorum var

  1. Kandıra yolunda bu tür kontrollerin yapılması çok iyi olmuş. Özellikle kamyonlar izmit yolu ve kaynarca yolunda tehlike saçıyorlar.

  2. Denetimler iyi oluyor kamyonlar tehlike saciyorlar. Harflyat kamyonları ise dökerek saçarak gidiyorlar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli'nde Salı günü hava sıcaklığı 35 dereceye kadar çıkacak. Meteoroloji,
Sıradaki Haber Kocaeli’nde Salı 35 Derece, Çarşamba Sağanak! Meteoroloji’nden Çifte Uyarı
error: İçerik Korunmaktadır!