ARŞİV DÜZENLEMESİ YAPILDI
Aslen Konya’lı olan Kandıra Tapu Müdürü Hüseyin Ceran, 15 yıl Kadastro Müdürlüğü’nde çalışmasının ardından 16 yıldır Ağrı, Afyon, Manisa, Bilecik, Ereğli Tapu Müdürlüklerinde yaptığı başarılı çalışmalardan sonra Kandıra Tapu Müdürü olarak göreve başladı. “Arşiv tapunun namusudur’’ sloganıyla, işinin başına geçer geçmez tamamen karışık halde bulunan arşive el atarak, A’dan Z’ye tüm arşivi elden geçiren müdür Ceran, tüm dosyaları sınıflayarak köy köy, mahalle mahalle tasniflendirme yaptı.
TAKBİS’E GEÇİLİYOR
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü ile Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Arasında yapılan protokol gereğince Kandıra Tapu kayıtlarının tamamı çevrimiçi sisteme (TAKBİS) geçiyor. Bu sayede iş ve işlemler daha seri bir şekilde sağlıklı ortamlarda yapılacak. Vatandaşlarımızın cep telefonlarına SMS yoluyla harçların ödenmesi ve bilgilendirme yapılacak olması da vatandaşların yüzünü güldürüyor. Saat 12.00’a kadar alınan başvurular Müdür Hüseyin Ceran’ın talimatıyla 14.00’a uzatıldı. Vatandaşlar bu durumdan çok memnun olduklarını dile getiriyorlar.
ALINAN MALZEMELER
Arşiv bölümüne Kandıra GİOSB tarafından 2520 adet magazinlik (Dosya Koruyucu) alındı.
4 Adet Printer, 3 Bilgisayar, 3 LCD Monitör, Fax makinesı, Büyük güç kaynağı ve besleme ünitesi, 3 adet yangın tüpü, Çalışmayan klimalar bakım ve onarım yapılarak çalışır vaziyete getirildi. Salona Televizyon sistemi kuruldu.
KURUMLARIN DAYANIŞMASI
Kandıra Kaymakamlığı’nın katkıları ile Kamera sistemi kuruldu. Kandıra Belediyesi’nin katkıları ile Kandıra Tapu Müdürlüğüne Kandıra Ticaret Lisesi’nden haftanın üç günü üç öğrenci staj için görev aldı. İşlerin hızlı bir şekilde olması anlamında büyük katkıları oldu.
Daha önceden yağışlı havalarda yağmur ve kar sularının içeriye girerek arşive kadar inmesi sorun oluşturuyordu. Yeni Müdür Hüseyin Ceran çabaları neticesinde giriş kısma sundurma yapılara yağmur ve kar sularının içeriye girmesi engellenmiş oldu. Bu çalışmalar halk tarafından büyük beğeni topladı.


